AnaSayfa
Kundalini
Gizem
Tibet
Şakra: Bir enerji merkezi, bir girdap, enerji devinimini sağlayan bir deliktir. Bir koniye veya bir huniye benzer. Şakranın "kalbi" sayılan ucu, dikey elektrik akımına bağlıdır ve ödünç aldığı yaşamsal enerjiyi (prana) daha sonra yine vücuda dağıtır.

Şakra işte şu şekilde çalışır: Dikey enerji akımı, omurga boyunca yukarıdan aşağıya omurilikte dolaşır. Başta ve kuyruk sokumunun en ucunda söner. Bu enerji akımı enerjisini omurilik boyunca hareket etmesini sağlayan, prana'dan alır. Şakranın kalbi, işte bu omurilikten beslenir ve daha sonra bu enerjiyi, yönetimi altındaki vücudun diğer bölümlerine dağıtır. Şakranın kalbinde, açılıp kapanmayı ve böylece bu enerjinin akış miktarını kumanda eden bir sübap vardır. Aslında şakranın çalışması, hepimizin bildiği siklon, tornado, kasırga gibi girdaplara benzetilebilir.

Yedi Ana Şakra
Radionics and the Subtle Bodies of Man adlı kitabıyla David Tansely 7 ana şakranın, enerji doğrularının 21 kez kesiştiği yerde doğduğunu ileri sürer. 21 küçük şakra, enerji doğrularının 40 kez kesiştiği yerdedir ve bu böyle devam eder. Enerji doğrularının kesiştiği daha başka küçük noktalar da vardır ve bu minik şakralar, akapunktur noktalarını oluşturur.

Yedi ana şakranın yerleri:

* Kök şakrası: Omurilikte, kuyruk sokumu hizasında yer alır. Kırmızı renklidir.
* Hara şakrası: Göbekte, hafif solda yer alır. Turuncu renklidir.
* Karın şakrası: Mideyle omurga arasındaki boşlukta, yanlara doğru yer alır. Sarı renklidir.
* Kalp şakrası: Kalp bölgesinde yer alır. Yeşil renklidir.
* Boğaz şakrası: Boğaz hizasında yer alır. Mavi renklidir.
* 3.göz şakrası: Kaşlar arasında yer alır. Lacivert renklidir.
* Taç şakrası: Başın en üstünde, bebeklerde "bıngıldak" denen bölgeye denk düşer. Mor renklidir.

Şakraların Temel İşlevleri
1. İşlev: Evrensel enerji alanının enerjisini yönlendirecek fiziksel vücudun canlandırılmasıdır.
2. İşlev: Bilinçlenmemizin değişik yönlerinin gelişmesini sağlamaktır. Her şakranın belli bir psikolojik işlevi vardır.
3. İşlev: Enerjiyi, değişik aura (*) katları arasında taşımaktır. Her aura katmanının, aynı fiziksel vücutta yer aldığı şekilde temsil edildiği kendine has yedi ana şakra grubu bulunur. Bu, her bir aura katmanının devamlı bir şekilde frekans oktavlarında yükselerek yer almasını sağlar.

*Aura (Yaşam Soluğu): İnsandaki aura, canlı insan vücuduna işlemiş ve onu çevreleyen yüksek elektrik yüklü bir alandır. Vücudu yaklaşık 3 mm eninde çevreleyen bu manyetik alan, genellikle uçucu yapı, yaşamsal yapı veya aura diye bilinir.

Chislaine D. Martel  /  Ben Enerjiyim!
Tibet
Kundalini
Gizem
AnaSayfa